Plan voor dorpsuitbreiding Denzlingen op shortlist

Het prijsvraagontwerp voor de uitbreiding van het Duitse Dorp Denzlingen is door de jury opgenomen op de shortlist.

Ons voorstel bestaat uit een wijk zonder straten. Rondom gemeenschappelijke binnenplaatsen gesitueerde gebouwen worden omringd door een uitgestrekt parklandschap. Het is een ontwikkelingsstrategie – geen traditioneel masterplan – dat een flexibel kader biedt om in een rustig tempo het dorp uit te breiden. Daarbij ontstaat niet alleen een woongebied maar vooral ook een leefgebied voor zowel mens als natuur

Projectteam: Jeroen Mensink (JAM architecten / opdrachtnemer), René Kuiken (stedenbouwkundige), Arjen Zaal (Studio Octopus), Inge Paessens (landschapsarchtect / grafisch ontwerp) en Martijn Al (landschapsarchitect).

foto maquette: Kees HummelComments are closed.