Herinrichting Lijsterpark, Capelle aan den IJssel

Bij de heringerichting van het park zijn de ruimtelijke opzet, beleving en gebruiksmogelijkheden verbeterd. Centraal in het park is een ovaal van ruim dertig sierkersen geplaatst. Deze bomenrij vormt de ruggengraat van het park. Alle bomen met een toekomst zijn behouden.

Door de grote afwisseling in planten biedt het park gedurende de seizoenen telkens een ander beeld. In mei staan sierkersen vol in de bloesem. Op andere momenten staan de vaste planten of crocussen in het grasveld in bloei.

Naast een trapveldje met een dijk en een beton-element als tribune zijn er twee speelplaatsen gerealiseerd, die beide goed gebruikt worden. Voor jonge kinderen is er een waterspeelplaats. Voor jongeren is in nauw overleg met hen een aantal calisthenics toestellen geplaatst.

Realisatie: 2017-2022.
Ontwerp: Bart Bordes stedenbouw, Martijn Al landschapsarchitect en de betrokken gemeenteafdelingen SB en SO.
Technische uitwerking: Ron Bremmert en Marcel Harlaar, gemeente Capelle aan den IJssel
.

Planprincipe herinrichting Lijsterpark
Lijsterpark, foto: Ferry Streng
Lijsterpark, foto: Ferry Streng


Comments are closed.