Herinrichting Lijsterpark, Capelle aan den IJssel

Als onderdeel van het team van gemeente Capelle aan den IJssel, waaronder stedenbouwkundige Bart Bordes, is een ontwerp gemaakt voor het Lijsterpark. De herinrichting van het Lijsterpark vormt de start voor de inrichting van de openbare ruimte van het stadshart. Na uitgebreid bij omwonenden en andere gebruikers van het park geïnformeerd te hebben naar de wensen voor het park is een ontwerp gemaakt voor de herinrichting waarbij zowel de ruimtelijke structuur als de gebruiksmogelijkheden zijn verbeterd.

Het park bevat twee nieuwe speelplaatsen en bestaat uit een mix van bestaande en nieuwe beplanting. Door de grote afwisseling in planten biedt het park gedurende de seizoenen telkens een ander beeld. Centraal in het park is een ovaal van ruim dertig sierkersen geplaatst. Deze bomenrij vormt de ruggengraat van het park, welke in mei vol in de bloesem staat. Op andere momenten staan de vaste planten of crocussen in het grasveld in bloei. Het park staat nu kort na de uitvoering al vol in bloei!

Opdrachtgever: Gemeente Capelle aan den IJssel
Techniek en uitvoering: BTL
Status: Gerealiseerd in 2017

 Comments are closed.