College B&W stemt in met Definitief Ontwerp Amandelpark

Het Amandelpark, gelegen op een steenworp afstand van het stadshart van gemeente Capelle aan den IJssel, wordt een aantrekkelijk en toegankelijk stadspark. Deze week stemde het College van B&W in met het Definitief Ontwerp, eind 2023 gaat de realisatie van start.
Wethouder Eric Faassen: ‘Door het Amandelpark als het ware aan de vergetelheid te onttrekken, bewijzen we onze bewoners een geweldige dienst. Het park wordt de ontspannen tegenhanger van het bruisende Stadsplein en het Lijsterpark, die meer op sportiviteit zijn gericht. Een park met een grotere variatie aan beplanting, met grotere ecologische waarde en meer beleving voor jong en oud’.

Impressie tuin Fluiterlaan

Impressie speelstrip

Het Amandelpark nu en straks

Opdrachtgever: Gemeente Capelle aan den IJssel.
Ontwerpteam: Bart Bordes stedenbouw, Martijn Al landschapsarchitect, Natascha van den Ban landschapsarchitect en de betrokken gemeenteafdelingen SB en SO.
Technische uitwerking: Rod’or i.s.m. Ron Bremmert en Marcel Harlaar, gemeente Capelle aan den IJssel.Comments are closed.