Particuliere tuin te Den Haag gerealiseerd

De tuin van een nieuwbouwwoning in de wijk Wateringen te Den Haag bestaat uit een oprit aan de voorzijde, een smalle strook aan de zijkant, en een achtertuin gelegen aan een forse waterpartij. Waterplanten en groepen grassen maken een naadloze overgang tussen water en tuin. Via een betonnen trap bereikt men een vlonder, welke vlak boven het water zweeft.

Het woonhuis dat uit een lichtgele baksteen bestaat wordt op een donker voetstuk geplaatst van zwart grind en zwarte gebakken klinkers. Het zwart wordt weerspiegeld in de stoere zwarte flat aan de overzijde van de waterpartij. De vloeiende belijning van de tuin komt voort uit de kavelvorm, die gebogen is door de ligging in de bocht van de straat. De klim-op op de erfafscheiding van betonvlechtwerk wordt doorgezet in het grondvlak waardoor de erfafscheiding onderdeel wordt van de tuin.Comments are closed.