Expositie ‘Tussentijds ruimtegebruik’ in ABC, 22 maart t/m 10 april

In samenwerking met Elizabeth Keller is de expositie ‘Tussentijds ruimtegebruik’ ingericht in het ABC Architectuurcentrum Haarlem, waarbij wij onze visie geven op tijdelijke inrichtingen van braakliggende terreinen in Haarlem. In een eerdere expositie in het ABC lieten wij zien dat er momenteel verspreid over de stad een oppervlakte groter dan de gehele Haarlemmerhout braak ligt. Met deze tweede expositie willen wij de betrokken partijen inspireren met mogelijkheden voor deze braakliggende plekken. Naast het toevoegen van gebruiksmogelijkheden worden de plekken ingezet om de identiteit van Haarlem te versterken. Zo wordt bij de voorstellen aangesloten op de historie van Haarlem als bloemenstad en op het beleid van de gemeente om klimaat neutraal te worden.

De Haarlemse wethouder Ewout Cassee (o.m. Ruimtelijke Ordening en Participatie) heeft zaterdagmiddag 30 maart in het Architectuurcentrum positief gereageerd op de in de expositie gepresenteerde visie en strategie en onze toelichting daarop. Wordt vervolgd!

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Hans Stolvoort Hoveniersbedrijf.

Advies over wilgenteelt: Florentijn Vos, bosbouwkundige.Comments are closed.